23 juli 2018
Auguri - Ballet Du Nord / Olivier Dubois (15 september 2017)

Auguri - Ballet Du Nord / Olivier Dubois (15 september 2017)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Auguri - Ballet Du Nord / Olivier Dubois
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 15 september om 20:30u
Overige Informatie:
Auguri - Ballet Du Nord / Olivier DuboisAuguri is het vierde en laatste deel van een serie producties waarin Olivier Dubois op zoek ging naar geluk en menselijke waarden. Na voorstellingen in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje is het stuk ook in Rotterdam te zien.
Dubois komt opnieuw met een extreem fysiek stuk: de 22 dansers rennen letterlijk het geluk tegemoet. Of de performers het geluk ooit bereiken, is de vraag: meestal is het nèt ergens anders dan waar je bent.
De titel verwijst naar de oude heidense waarzeggers die informatie afleidden uit de vlucht of de ingewanden van vogels. Ook Dubois pleit voor een sensitievere waarneming van wat er om ons heen gebeurt.
Olivier Dubois danste onder meer bij Jan Fabre. Hij werd in 2011 gekozen tot een van de 25 beste dansers van de wereld. Na zijn danscarrière heeft hij zich ontwikkeld tot een onconventioneel en internationaal gewaardeerd choreograaf. Zijn choreografieën zijn ideeënballetten, eerder dan dat handeling of een esthetisch bewegingsidioom centraal staat. Hij was al eerder in de Schouwburg te zien met onder meer Les mémoires d’un seigneur, Tragédie en Souls.
“Der Tanzphilosoph verblüffte aufs Neue” (Der Spiegel)
“En effet, Auguri est un choc, un incontestable succès” (Danse avec la plume)