23 juli 2018
Cock, Cock... Who's There? - Samira Elagoz (15 september 2017)

Cock, Cock... Who's There? - Samira Elagoz (15 september 2017)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Cock, Cock... Who's There? - Samira Elagoz
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 15 september om 19:00u
Overige Informatie:
Cock, Cock... Who's There? - Samira ElagozDe Finse Samira Elagoz onderzocht haar eigen sexualiteit door mannen te ontmoeten die ze vond in online advertenties en op datingsites. Ze filmde die ontmoetingen, in verschillende landen. De mannen wisten dat ze onderdeel waren van een kunstproject, en konden toch niet laten op te scheppen. Sex en macht lijken moeilijk zonder elkaar te kunnen. Elagoz' selectie is veelzeggend: mannen scheppen op over dingen die ze hebben (kunst) en kunnen (vuurspuwen), of flirten met hun sexuele dominantie.
“Opvallend desondanks is dat de mannen kwetsbaar overkomen in Elagoz' verhaal. 'Met eikels in beeld wil of kan geen man in de zaal zich identificeren en dan schiet je je doel voorbij. Ik wilde subtiel laten zien hoe genderrollen werken. In kunst zijn vrouwen vaak gepresenteerd als passieve muze. Ik draai de posities om: ik portretteer mannen en laat zien dat vrouwelijkheid ook macht impliceert.'” (Elagoz in een interview in De Volkskrant)
“Haar persoonlijke ontboezeming komt aan. Maar details in de films hebben genoeg humor om ook te kunnen relativeren. ... Elagoz goochelt speels met die feiten, zodat haar performance ook lucht krijgt.”
(Theaterkrant ★★★★★)
 
FM4 FAN AWARD Samira Elagoz from danceWEB on Vimeo.