23 juli 2018
Doelenkwartet - Het Groot Jubileumconcert (24 september 2017)

Doelenkwartet - Het Groot Jubileumconcert (24 september 2017)

Lokatie: De Doelen te Rotterdam
Titel: Doelenkwartet - Het Groot Jubileumconcert
Link: www.dedoelen.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 24 september om 14:00u
Overige Informatie:
Doelenkwartet - Het Groot JubileumconcertVerkoopinformatie
  De Red Sofa Bankpas 2017-2018 biedt voor slechts € 89 toegang tot alle Red Sofa-concerten (indien beschikbaar). Klik hier voor het bestellen van de Red Sofa Bankpas.

Omschrijving
Met het grote jubileumconcert van het DoelenKwartet openen we het Red Sofa-seizoen dubbel feestelijk: het DoelenKwartet bestaat 25 jaar en Red Sofa tien jaar!

Het jubileumconcert van het DoelenKwartet bestaat eigenlijk uit wel drie concerten. In deel 1 laat het kwartet horen dat geen kunstvorm zo beweeglijk is als muziek. Speel je strijkkwartet dan dans je, over de snaren, met het hart, met Charles Ives en met John Adams. Deel 2 is gewijd aan de voltooide Metamorphosen van Hans Koolmees. Leos Janácek en zijn muze Kamila Stösslová staan centraal in het avondconcert. Gedurende de dag zijn er diverse Red Sofa-gesprekken met de deelnemende musici.

De compositie Metamorphosen van Hans Koolmees wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.Het DoelenKwartet wordt ondersteund door Société Gavigniès, Kersjes Fonds, Stichting Vrienden Nederlandse Muziek, Gravin van Bylandt Stichting, Dienst Kunst en Cultuur Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Volkskracht.

Cursus ‘Het Nieuwe Strijkkwartet’
Evenals vorig seizoen organiseert het DoelenKwartet een luistercursus over de geschiedenis van het strijkkwartet, waarbij dieper wordt ingegaan op de werken die het kwartet in deze Doelenserie speelt. Er staan dit seizoen veel Nederlandse componisten op het programma en zij zullen vaak zelf vertellen over hun werk. Het kwartet verduidelijkt een en ander met muziekvoorbeelden. De cursus wordt gegeven door Max Knigge, een jonge Haarlemse componist, altviolist en muziektheoreticus.
De cursus vindt plaats op zes vrijdagmiddagen (22/9, 8/12, 12/1, 26/1, 23/3 en 13/4) van 15.00-17.00 uur in het Goethe Institut, Westersingel 9, Rotterdam. Het is ook mogelijk losse sessies te volgen. Kijk voor meer informatie en aanmelding op de site van het DoelenKwartet.