21 juli 2018
Hoe De Grote Mensen Weggingen En Wat Er Daarna Gebeurde 8+ - Artemis/het Zuidelijk Toneel (17 september 2017)

Hoe De Grote Mensen Weggingen En Wat Er Daarna Gebeurde 8+ - Artemis/het Zuidelijk Toneel (17 september 2017)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Hoe De Grote Mensen Weggingen En Wat Er Daarna Gebeurde 8+ - Artemis/het Zuidelijk Toneel
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 17 september om 14:30u
Overige Informatie:
Hoe De Grote Mensen Weggingen En Wat Er Daarna Gebeurde 8+ - Artemis/het Zuidelijk ToneelHelaas is deze voorstelling vervallen.
Tok, tok, tok... Het lijkt allemaal heel echt. Het dorp. Het hooi. Het vuur en de mensen. Alsof we echt in de middeleeuwen zijn. Het is avond. De kinderen moeten naar bed. Ergens vooraan staat een vreemde man iets te vertellen. Hij vertelt over lieve ouders die zielsveel van hun kinderen houden. Tenminste, dat was altijd zo. Maar, er is iets vreemds gaande. De vogels letten niet meer op hun nesten en de ouders hebben besloten om weg te gaan. Zomaar, opeens. Dus pakken ze hun karren vol huisraad, enigszins schaamtevol, maar vastbesloten. Hobbelend en schommelend vertrekken ze. Tok, tok, tok...
Jetse Batelaan laat zien wat er zou gebeuren als de ouders er ineens geen zin meer in zouden hebben. Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest schreef het verhaal, met live muziek en een ter plekke geregisseerd publiek: de kinderen uit de zaal in een heldenrol!
"Het theaterseizoen is begonnen, met een absoluut hoogtepunt. ... Wat een concept! Wat een speelsheid en plezier, wat een prettig soort anarchie.”
(Theaterkrant ★★★★★)
“Leukste uit me leven” (Felix)