22 juni 2018
Workshop Decor Ontwerpen - Achter De Schermen Bij... De Marathon (17 september 2017)

Workshop Decor Ontwerpen - Achter De Schermen Bij... De Marathon (17 september 2017)

Lokatie: Nieuwe Luxor Theater Rotterdam te Rotterdam
Titel: Workshop Decor Ontwerpen - Achter De Schermen Bij... De Marathon
Link: www.luxortheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 17 september om 13:30u
Overige Informatie:
Workshop Decor Ontwerpen - Achter De Schermen Bij... De MarathonHet Luxor Theater organiseert komend seizoen activiteiten waarin het publiek een echt kijkje krijgt achter de schermen. Niet alleen door te luisteren en kijken, maar vooral door zelf te doen. Als gastdocenten worden professionals uitgenodigd die betrokken zijn bij de voorstellingen in ons theater. 

In september 2017 staat de theaterproductie De Marathon centraal!

Workshop decor ontwerpen
Zo 17 september 2017
nieuwe Luxor Theater Rotterdam

Matthijs van Cruijssen is verantwoordelijk voor het decorontwerp van de must-see van dit seizoen De Marathon. Hij vertelt je alles over de basisprincipes van het ontwerpen van decors (over realisme versus abstrahering of stilering en zijn fascinatie voor perspectivische vertekening) en de totstandkoming van het decor van De Marathon. 

Daarna kiezen de deelnemers ieder een scene uit de voorstelling en ontwerpen hiervoor een decor. Dit decor wordt eerst geschetst en daarna driedimensionaal uitgevoerd. Aan het eind van de workshop worden de ontwerpen gefotografeerd in een zwarte doos en als powerpoint gepresenteerd. Ter afsluiting wordt een rondleiding op het toneel en decor van De Marathon gegeven.Wie is Matthijs Cruijsen?
Matthijs studeerde architectonische vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie en volgde een masteropleiding aan de Willem de Kooning Academie. Hij is medeoprichter van de Studio INAMATT. Matthijs werkte o.a. als ontwerper voor theatergroep ISH.


Info en kosten
Aan deze workshop kunnen maximaal 20 personen deelnemen en is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar (enige ervaring met beeldende vorming, o.a. tekenen, is wel handig). De workshop vraagt geen voorbereiding en kost €25,-