17 juni 2019
De Zilveren Camera Tentoonstelling (10 mei 2019)

De Zilveren Camera Tentoonstelling (10 mei 2019)

Lokatie: Synagoge, Folkingestraat 60, 9711 Jz, Groningen te Groningen
Titel: De Zilveren Camera Tentoonstelling
Link: www.nonfictionphoto.nl
Categorie: expositie
Prijs: € 8
Datum: 10 mei tot 2 juni van 12:00u tot 18:00u
Overige Informatie:
De Zilveren Camera TentoonstellingDe Zilveren Camera Groningen

De Zilveren Camera tentoonstelling zal Groningen aandoen van 10 Mei tot en met 2 Juni. NonFiction Photo presenteert deze fototentoonstelling in de Synagoge Groningen. De tentoonstelling is dagelijks geopend en wordt aangevuld met het Academy programma en scholenbezoek.


De Zilveren Camera is de nationale prijs voor de beste journalistieke foto. Ze bestaat in 2019 zeventig jaar. Deze 70ste editie van de Zilveren Camera laat meer dan 200 indrukwekkende nieuwsfoto’s zien van in totaal 55 fotografen en onderscheidt sectorprijzen voor nieuws regio, nationaal en internationaal, politiek, sport, personen in het nieuws, kunst cultuur en entertainment, documentair nationaal en internationaal.

Veel gebeurtenissen die nog vers in het geheugen liggen zie je terug in de tentoonstelling in de Synagoge Groningen. Zoals bijvoorbeeld het ongeluk met de Stint op een spoorwegovergang, de invoering van de donorwet en de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Maar ook de branden in Griekenland, de gele hesjes protesten en de verkiezingen in Turkije typeren het nieuws van het afgelopen jaar. Volgens de jury zijn de inzendingen in alle categorieën fotografisch van hoge kwaliteit.

In de tentoonstelling zijn ook de winnaars van de Publieksprijs, Prijs voor Storytelling, de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar en de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie te zien.

NonFiction Photo Academy

Als aanvulling op de tentoonstelling is er een programma van lezingen, evenementen en rondleidingen.

Tickets

Kaarten voor de tentoonstelling koop je aan de deur. Academytickets zijn binnenkort via de webshop en eveneens aan de deur te krijgen.

Kijk op de website www.nonfictionphoto.nl voor het programma, kaartverkoop en openingstijden.


Foto credit: Canon Zilveren Camera winnaar Cynthia Boll serie Sinking Cities Jakarta.