24 juli 2019
Alice Rohrwacher (22 april 2019)

Alice Rohrwacher (22 april 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Alice Rohrwacher
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,75
Datum: maandag 22 april om 10:30u
Overige Informatie:
Alice RohrwacherPlattelandsjongen Lazzaro, geboren en getogen in het geïsoleerde dorpje Inviolata, is de goedheid zelve en staat altijd voor iedereen klaar. De mensen om hem heen bestempelen hem als ‘simpel van geest’ en maken hier gretig gebruik van. 
Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, hoopt Lazzaro hiermee de aandacht van zijn moeder te trekken. Als markiezin Alfonsina de Luna, beter bekend als de Koningin van de sigaret, domineert zijn moeder het leven van de dorpelingen in Inviolata. Er onstaat een bijzondere band tussen de twee jongens en hun vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje.
De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en de Youth Jury Award op IFFR. In Sevilla won de film tijdens de European Film Awards de European University Film Award 2018. De jury roemt Lazzaro Felice “als een onconventionele hedendaagse kijk op het Italiaanse neorealisme, gemaakt op 16 mm, dat geografische en stilistische grenzen overstijgt. De film toont de hardvochtigheid van de uitbuiting van mensen in de hedendaagse wereld en behandelt onderwerpen als klasse, armoede en ideologie, door de ogen van het hoofdpersonage Lazzaro.”
regie: Alice Rohrwacher / drama / met: Alba Rohrwacher, Sergi Lopez, Nicoletta Braschi / Italië 2018,  125 min. / Italiaans gesproken / Nederlands ondertiteld