23 februari 2020
Een Leven Lang Seks - Theater Bellevue / Sanne Schuhmacher / Wieke Ten Cate (22 januari 2020)

Een Leven Lang Seks - Theater Bellevue / Sanne Schuhmacher / Wieke Ten Cate (22 januari 2020)

Lokatie: Theater Bellevue te Amsterdam
Titel: Een Leven Lang Seks - Theater Bellevue / Sanne Schuhmacher / Wieke Ten Cate
Link: www.theaterbellevue.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 22 januari om 12:30u
Overige Informatie:
Een Leven Lang Seks - Theater Bellevue / Sanne Schuhmacher / Wieke Ten CateEr zijn jongens die een zomerlang zoenen in bed. Er zijn jongens die voor het eerst met iemand naar bed gaan, niet in een bed maar half dronken in een struik naast het zwembad op de camping, met vierhonderd meter verderop hun ouders die liggen te slapen in een stacaravan. Er zijn mannen die het gedoe vinden. Die vinden dat een leven lang seks ook gewoon een leven lang je kleren uittrekken en weer aantrekken is. Gedoe. En er zijn mannen die dit allemaal niet meemaken.

Een leven lang seks is een nieuwe toneeltekst van Sanne Schuhmacher (1989) voor Theater Bellevue. Voor deze tekst interviewde ze met regisseur Wieke ten Cate (1986) mannen over hun seksleven: over de kwetsbaarheid, de normen en verlangens.

De keuze voor mannen was een bewuste:
"Er is de afgelopen decennia veel veranderd rondom de vrouwelijke seksualiteit: de pil, de emancipatieen financiële onafhankelijkheid hebben onze relatie tot seks radicaal veranderd, waardoor wij gedwongen werden erover te praten en te schrijven. Het perspectief van de man is dus uitdagender om te onderzoeken", aldus regisseur Wieke ten Cate.

Lees hier het volledige rechtenvrije interview met Sanne Schuhmacher en Wieke ten Cate.
 
 BELLEVUE EXTRA 
Podcastinleiding
Luc de Groen in gesprek met Sanne Schuhmacher (tekst), Wieke ten Cate (regie) en Minne Koole (spel) over Een leven lang seks.