21 juli 2019
François Ozon (24 april 2019)

François Ozon (24 april 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: François Ozon
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 9,75
Datum: woensdag 24 april om 15:50u
Overige Informatie:
François OzonAlexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken.
Ze zijn met stomheid geslagen als de hoeveelheid slachtoffers duidelijk wordt en als blijkt dat het misbruik tot in de hoogste kringen binnen de kerk is verzwegen. De gevolgen van het onthulde schandaal zijn niet te overzien en zal hun levens voorgoed veranderen.
Grâce à Dieu is gebaseerd op   de rechtszaak tegen kardinaal Philippe Barbarin, de aartsbisschop van Lyon. Hij wordt beschuldigd van het toedekken van seksueel misbruik van minderjarigen door een priester en van het verzuim om hulp aan de slachtoffers te bieden.
Op het filmfestival van Berlijn won de film de Zilveren Beer - Grand Jury Prize.
regie: François Ozon / drama / met: Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud / Frankrijk 2019, 137 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld