24 juli 2019
Kirill Serebrennikov (24 april 2019)

Kirill Serebrennikov (24 april 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Kirill Serebrennikov
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,75
Datum: woensdag 24 april om 21:30u
Overige Informatie:
Kirill SerebrennikovLeto toont in weelderig zwart-wit de beginjaren van Russische rocklegende Viktor Tsoï en zijn band Kino; een zomer vol muziek, vriendschap en liefde waarin rebellie afgewisseld wordt met surrealistische intermezzo’s en wild bekraste beelden.
Leningrad, in de vroege jaren ‘80. Aan de vooravond van de perestrojka worden elpees van Lou Reed, Blondie en David Bowie het land in gesmokkeld: de bruisende underground muziekscene is in volle gang. Hier ontmoet de jonge muzikant Viktor de charismatische zanger Mike en zijn vrouw Natasha. Terwijl er tussen hen een bijzondere driehoeksverhouding ontstaat, willen de gedreven muzikanten met hun optredens de boel flink opschudden om rock ‘n roll in de Sovjet Unie voorgoed te veranderen. Met humor en lef gaan de bands de censuur te lijf, al dan niet in hun fantasie.
regie: Kirill Serebrennikov / drama, muziek, biografie, romantiek / met: Irina Starshenbaum, Teo Yoo, Roman Bilyk / Frankrijk, Rusland 2018, 126 min. / Russisch gesproken / Nederlands ondertiteld