21 juli 2019
Mijke de Jong (21 april 2019)

Mijke de Jong (21 april 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Mijke de Jong
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,75
Datum: zondag 21 april om 13:00u
Overige Informatie:
Mijke de JongNadat de depressieve Thomas (57) op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje. Hun jongere zus Hannah, die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zou accepteren.
In fragmenten uit oude brieven klinkt de diepe en emotionele band door die tussen Doris, Thomas en Hannah bestaat, maar wanneer ze samen zijn, liggen conflicten voortdurend op de loer. Hun interactie, die in de dagen erna steeds explosiever wordt, is venijnig en hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk. Onder dit alles sluimert hun christelijke opvoeding, met waarden als opoffering, naastenliefde, lijden en schuld, die in de passietijd onvermijdelijk de kop opsteken.
Regisseur Mijke de Jong wist drie topacteurs te strikken voor God only knows:  Marcel Musters, Elsie de Brauw en Monic Hendrickx. De Jong schetst een droogkomisch, wrang portret van een vijftiger die worstelt met zijn christelijke opvoeding en zijn verwanten. Opmerkelijk is het gebruik van de handheldcamera en splitscreen.
regie: Mijke de Jong / drama / met: Monic Hendrickx, Marcel Musters, Elsie de Brauw / Nederland 2018, 85 min / Nederlands gesproken