21 juli 2019
Peter Jackson (22 april 2019)

Peter Jackson (22 april 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Peter Jackson
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,75
Datum: maandag 22 april om 10:50u
Overige Informatie:
Peter JacksonOp dinsdag 16 en woensdag 17 april vertonen we de film  They shall not grow old  in 3D.
Tussen 1914 en 1918 veranderde een wereldwijd conflict de geschiedenis. Maar in werkelijkheid was het geen zwart-witte wereld zonder geluid. Ga terug in de tijd en beleef die periode met de mensen die erbij waren.
They shall not grow old is een grensverleggende documentaire van Oscarwinnaar Peter Jackson, naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Met geavanceerde technieken op het gebied van restauratie, kleur en oorspronkelijke beelden die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum (IWM), heeft Jackson een diepgaande en authentieke filmische belevenis gecreëerd. Het commentaar is afkomstig van de oorlogsveteranen zelf en geselecteerd uit meer dan 600 uur aan interviews uit de archieven van de BBC en het IWM. Dit is het verhaal van ‘De oorlog die een eind maakt aan alle oorlogen’, verteld door de soldaten die het meegemaakt hebben.
regie: Peter Jackson / documentaire / Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk 2018, 100 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld