24 juli 2019
Ralph Fiennes (23 april 2019)

Ralph Fiennes (23 april 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Ralph Fiennes
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 7,70
Datum: dinsdag 23 april om 16:25u
Overige Informatie:
Ralph FiennesThe white crow , geregisseerd door Ralph Fiennes, vertelt het waargebeurde verhaal van Rudolf Noerejev, een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde.
Het is 1961 en Rudolf Noerejev, danser bij het Staatopera en Ballet van Kazan in Rusland, zit op een vliegtuig van Sint Petersburg naar Parijs. Hij maakt deel uit van het wereldberoemde Kirov-Ballet, dat voor de eerste keer buiten de Sovjet-Unie reist. Noerejev geniet van de Parijse levensstijl en de jonge danser probeert zoveel mogelijk te genieten van alle kunst, cultuur en muziek die deze stad te bieden heeft. Maar de KGB-agenten die hem nauwlettend in de gaten houden vinden zijn gedrag en zijn vriendschap met de jonge Parisienne Clara Saint verdacht. Wanneer zij Noerejev confronteren met een schokkende eis, is hij gedwongen om een hartverscheurende beslissing te maken. Deze kan de koers van zijn leven voor altijd veranderen en de levens van zijn familie en vrienden in gevaar brengen.
Het ongelofelijke leven van een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde. Van Noerejev door armoede getekende jeugd in de Sovjet-stad Ufa tot zijn opkomst als danser in Leningrad. Van zijn aankomst in het Parijs van begin jaren '60 tot een ijzingwekkende confrontatie op de luchthaven van Le Bourget.
regie: Ralph Fiennes / drama / met: Oleg Ivenko, Adèle Exarchopoulos, Ralph Fiennes / Frankrijk, Verenigd Koninkrijk 2018, 122 min. / Engels, Russisch, Frans gesproken / Nederlands ondertiteld