21 juli 2019
Sacha Polak (25 april 2019)

Sacha Polak (25 april 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Sacha Polak
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: Array
Datum: 25 april tot 1 januari
Overige Informatie:
Sacha PolakJade woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden.
Dirty God is het Engelstalige debuut van de Nederlandse regisseur Sacha Polak. Een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “ Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties. ”
De film was de openingsfilm op het Internationaal Film Festival Rotterrdam (IFFR) en is geselecteerd voor het Sundance Film Festival. Het is voor het eerst dat daar een Nederlandse film tot de hoofdcompetitie weet door te dringen.
regie: Sacha Polak / drama / met: Vicky Knight, Bluey Robinson, Rebecca Stone, Katherine Kelly / Nederland 2019, 104 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld