24 juli 2019
Tabea Martin (01 mei 2019)

Tabea Martin (01 mei 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Tabea Martin
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 19,00
Datum: woensdag 1 mei om 20:30u
Overige Informatie:
Tabea MartinGeïnspireerd door de eenakter Eindspel van Samuel Beckett, onderzoekt Tabea Martin in This is my last dance hoe om te gaan met de eigen sterfelijkheid. Dit resulteert in een duet waarin de twee dansers beiden hun laatste dans presenteren en het podium moeten delen. Ze gaan een dialoog aan over hoe om te gaan met de angst en hopeloosheid in het aangezicht van hun eigen einde. De ander wordt een medeplichtige, een rivaal en een spiegel van de eigen angst. Een voorstelling over het fysieke verval en de confrontatie met de dood.
De Zweedse dansmaker Tabea Martin, danst zelf in This my last dance , samen met de Italiaanse danser Simona Bertozzi, die ze ontmoette als onderdeel van Choreoroam London 2008. Simona Bertozzi danste lang met Virgilio Sieni en heeft haar eigen dansgezelschap in Bologna. This my last dance maakt deel uit van een reeks choreografieën die zich bezighouden met mortaliteit, het eindige en het onbekende.
concept: Tabea Martin – choreografie & dans: Tabea Martin, Simona Bertozzi – muziek: Donath Weyeneth
De Zwitserse dansmaker  Tabea Martin werkte bij dansgezelschappen in Nederland, Ierland, Duitsland en Zwitserland en werd uitgenodigd door verschillende festivals, waaronder het prestigieuze Theatertreffen in Berlijn. In 2011 kreeg ze als 'veelbelovend theatertalent' de Wim Barry Stipendia Prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Martin bestudeert in haar werk mensen en hun gedrag in verschillende omstandigheden. Ze legt de focus op de poging: het verdwalen, het niet-weten, het ongemak en het verdriet dat in een lichaam schuilt.