21 juli 2019
The bridges of Madison County (28 april 2019)

The bridges of Madison County (28 april 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: The bridges of Madison County
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 37,00
Datum: zondag 28 april om 19:00u
Overige Informatie:
The bridges of Madison CountyEen prachtig liefdesverhaal over de korte maar hevige romance tussen de huismoeder Francesca (Lone van Roosendaal) en de fotograaf Robert (René van Kooten). Gaat ze voor de man van haar dromen, of blijft ze bij haar gezin? “Wat zijn ze mooi verliefd, die twee. En wat klinken ze ongelofelijk goed.” (Parool)
De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, Iowa, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Per toeval leert ze Robert kennen en komt ze voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin. Heeft ze de kracht om die tweede kans te grijpen en haar - en ook zijn -  eigen geluk na te streven?
De musical is gebaseerd op de gelijknamige film met Clint Eastwood en Meryl Streep. De met Tony Awards bekroonde muziek van Jason Robert Brown is een hartverwarmende combinatie van de zwierige Italiaanse volksmuziek van Francesca en de Amerikaanse country van Robert. Aanvankelijk lijkt het een clash van culturen maar gaandeweg ontstaan duetten waarin de twee stijlen naar elkaar toe groeien. The Daily News noemde het: “one of Broadways best scores in the last decade”. www.bridgesmusical.nl
vertaling & regie: Koen van Dijk – muzikale leiding: Marco Braam – choreografie: Chiara Re – spel: Lone van Roosendaal, René van Kooten, Annick Boer, Ad Knippels e.a.