23 februari 2020
Zwanenmeer - Ballet Van De Staatsopera Van Tatarstan (22 januari 2020)

Zwanenmeer - Ballet Van De Staatsopera Van Tatarstan (22 januari 2020)

Lokatie: Kennemer Theater en Congrescentrum te Beverwijk
Titel: Zwanenmeer - Ballet Van De Staatsopera Van Tatarstan
Link: www.kennemertheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 22 januari om 20:15u
Overige Informatie:
Zwanenmeer - Ballet Van De Staatsopera Van TatarstanBestaat er een ballet dat meer tot de verbeelding spreekt dan het ‘Zwanenmeer’ uit 1894? Waarschijnlijk niet. Marius Petipa en zijn assistent Lev Ivanov waren eind negentiende eeuw dan ook in topvorm toen zij de choreografie maakten op de schitterende muziek van Tsjaikovski. Het wordt wereldwijd gezien als het betoverende hoogtepunt van het klassiek-romantisch ballet en is nog steeds een van de meest uitgevoerde stukken ter wereld. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan, een van de topgezelschappen van Rusland en expert op het gebied van grote klassieke balletten, brengt een vernieuwde uitvoering van de klassieker.
‘Zwanenmeer’ vertelt het liefdes¬verhaal van prins Siegfried en Odette, een beeldschone prinses die door een tovenaar is ontvoerd en veranderd in een zwanenkoningin. Alleen Siegfried kan de betovering verbreken, maar natuurlijk probeert de tovenaar dat te verhinderen. Het is de opmaat tot een heerlijk romantisch verhaal en een schitterende avond danstheater.
Generale repetitie bijwonen?
De generale repetitie van 18.45 tot 19.15 uur is gratis toegankelijk op vertoon van uw toegangskaart van de voorstelling van het Zwanenmeer. Aanmelden is wel verplicht!

Recensiequotes
De Telegraaf: “De groep blijkt steeds weer in staat degelijke, kwalitatief hoogstaande voorstellingen te presenteren.”
Brabants Dagblad: “Een geweldig staaltje ballettechniek. Naast de solisten verdient het corps de ballet een geweldig compliment.”