Patrasche

Kioskplaats 54
2660
Antwerpen
0032(0)3 828 04 48
www.patrasche.be

Een gezellig restaurant waar het bord voor zichzelf spreekt en ieder gerecht een ziel heeft.

Gastvrouw Lieve van Gils en kok Kim Schaerlaken verwelkomen je allerhartelijkst in restaurant Patrasche, op de Kioskplaats in Hoboken. Je voelt je dadelijk thuis in dit typische uitgaansrestaurant, waar je van rustig tafelen je ideale avondje-uit kunt maken. Lieve en Kim behandelen je alsof je te gast bent in hun eigen salon.

In een ‘à la carte’-bezetting, met ronde tafels, vinden 24 personen een comfortabele zitplaats. In een feestbezetting, met lange, aansluitende tafels, is er zelfs plaats voor 50 personen. En dan is er nog het zonnige terras met 15 tot 17 plaatsen.

Laat je verwennen door de Frans-Belgische keuken, de ‘cuisine de bonne femme’ met verfijnde, moderne toetsen, zoals die geserveerd wordt in restaurant Patrasche. Alleen verse producten van het seizoen vinden hun weg naar de tafel. Kims filosofie is dat het bord voor zichzelf moet spreken, dat ieder geserveerd gerecht een ziel moet hebben. Goede gastronomie is als je de inspanning en de overtuiging van de kok kunt proeven.

Toch even het vermelden waard: het restaurant is genoemd naar de trouwe viervoeter van Nello, uit het boek ‘A dog of Flanders’ van de Engelse schrijfster Marie Louise de la Ramée. Hier is het boek niet zo bekend, maar in Japan is het een klassieker die iedere Japanner gelezen heeft. Nello en Patrasche hebben in Hoboken een standbeeld gekregen, vlak voor de deur van het restaurant.

| in de omgeving

Meningen over Patrasche:

powered by

UIT123.nl TIP

DE VLEESCHOUWER PIERRE-DE NEEF ANJA

schreef:

LEKKER EN FIJN ETEN ALSOOK EEN HEEL VRIENDELIJKE BEDIENING .

EEN AANRADER VOOR IEDEREEN.

GROETJES ANJA EN PIERRE

UIT123.nl gebruikt een paar cookies om het surfen te vergemakkelijken... lees meer. akkoord