18 november 2019
m Uitgaan Brussel m Theater Brussel m Theater Koninklijke Vlaamse Schouwburg

Koninklijke Vlaamse Schouwburg

Koninklijke Vlaamse Schouwburg
Adres:
Delaunoystraat 58
Postcode:
Telefoon:
02 412 70 40
Fax:
02 412 70 45
Website:
Categorie:
Cijfer: 7 (281 stemmen)
Uw cijfer voor Koninklijke Vlaamse Schouwburg:
Foto's:
Beschrijving:
In juni verhuist KVS, na vijf seizoenen werken in de bottelarij in Molenbeek, terug naar het centrum van Brussel.
We vertrekken niet met stille trom. Op 29 mei 2004 wordt de Delaunoystraat ingepalmd door een groot straatfeest, waarna de festiviteiten in één beweging verdergezet worden op de slotfuif in onze studio's. In juni sluiten we de deuren van de bottelarij en trekken naar de nieuwbouw aan de Arduinkaai, vlak naast de bekende 'oude KVS' in de Lakensestraat. De nieuwbouw wordt het hart van de werking van de KVS. Naast een nieuwe zaal met 200 zitjes en een foyer, zijn daar ook de kantoren, loges, ateliers, een repetitieruimte en een dansstudio ondergebracht.
De Molenbeekse jaren zijn voor de KVS heel belangrijk geweest. De dagelijkse realiteit van Molenbeek was de aanzet om in dialoog te treden met andere en anderstalige Brusselaars, met Belgen en niet-Belgen, makers zowel als toeschouwers. Dat was en is voor de KVS de enige houding die zijn rol als Brussels stadstheater vandaag kan legitimeren. Deze openheid voor culturele en artistieke diversiteit pakken we mee naar het centrum. Het is maar een begin!
Geef je mening over Koninklijke Vlaamse Schouwburg:
Naam:
E-mail:
Reactie of mening: [kritiek mag, maar houd het netjes]
Neem de code over beveiligingscode :
Meningen / Opinions:
Ron schreef op 13 december 2009:
Godard Philippe,

Ik snap niet wat je bedoelt, zou je op een nederlandstalige website misschien zo goed willen zijn om ook nederlands te praten? Of op zijn minst engels...

Bedankt!
godard philippe schreef op 30 september 2004:
je ne donne pas mon opinion sur le KVS. je cherche un spectacle en n?erlandais qu'une troupe pourrait venir jouer dans notre ville de Rochefort, pour des ?l?ves de 5?me et 6?me secondaire.
pouvez-vous m'aider ? trouver cela? merci